Zöldségleves grízgaluskával
Ez egy saját recept. Könnyen elkészíthető és tartalmas.
Zöldségleves grízgaluskával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 szál sárgarépa
- búzadara
- víz
- 4 db kisebb burgonya
- 1 petrezselyemgumó és néhány levele
- 2-3 marék zöldborsó
- tojás
- vegeta
- só
Elkészítés:
A burgonyát, a répát, a petrezselymet meghámozzuk, és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük, és hozzáadjuk a borsót, a petrezselyemlevelet, a vegetát, pici sót, és felöntjük kb 1.5 liter vízzel. Ameddig fő, elkészítjük a grízgaluskát.
Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok, mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk. Mikor a zöldségek megfőttek, kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából, és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt megfőnek, feljönnek a leves tetejére. Gyors, tápláló és egészséges leves.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept