Rebarbarás limonádé
Kaptam egy tő rebarbarát. Sosem használtam azelőtt. Mára már akkorára nőtt, hogy rengeteg módon el lehet készíteni.
Hidegen, jégkockákkal, málnaszemekkel, citromkarikával remek hűsítő a nagy melegben.
Rebarbarás limonádé
Hozzávalók 4 személyre
Sziruphoz
- 30 dkg rebarbara
- 8-10 ek kristálycukor
- 2 dl víz
Tálaláshoz
- 2 db citrom leve
- 9 dl víz (szóda)
Elkészítés:
Egy edénybe kimérjük a vizet, a cukrot, a rebarbarát és elkezdjük forralni.
Addig főzzük a rebarbarát, amíg megpuhul (kb. 10 perc), eközben a folyadék is kezd besűrűsödni, szirupossá válni.
Ekkor leszűrjük a szirupot, hagyjuk kicsit hűlni.
Hozzáfacsarjuk a citromok levét és felöntjük a szódával.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció