Epres Charlotte torta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tálalás előtt vegyük ki a tálat a hűtőből, fordítsuk rá a tortát egy tálcára, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Epres Charlotte torta

Hozzávalók 4 személyre

Piskóta hozzávalói

  • (37x33 cm-es gáztepsihez)
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 db tojás (közepes)
  • 2 ek forró víz
  • 1 tk vaníliaaroma

Epres-habos rész hozzávalói

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 10 gramm pozselatin +0,5 dl víz
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 30-40 dkg eper
  • 4-5 ek sárgabaracklekvár a piskóta megkenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el keverni. Amikor kezd jól habosodni adjuk hozzá a vaníliaaromát, majd a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig, hogy jó habos legyen. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és óvatosan forgassuk össze. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve a tésztát fordítsuk rá egy enyhén lisztezett sütőpapírra, és húzzuk le a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával, és hűtsük langyosra. Ezután tekerjük fel és hagyjuk teljesen kihűlni, majd kenjük meg a lekvárral, és tekerjük vissza.

Egy 24 cm-átmérőjű tálat béleljünk ki fóliával úgy, hogy bőven túllógjon. A piskótát vékonyan szeleteljük fel, és béleljük ki vele a tálat.

Az epret mossuk meg, és vágjuk fel apró darabokra. A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott epret, és keverjük jó pépesre. Ezután dolgozzuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és keverjük, míg feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük a krémhez, és keverjük össze. A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük a krémhez.

Az elkészült epres-krémet ezután öntsük bele a piskótával kibélelt tálba, majd helyezzük rá a maradék piskótaszeleteket, és tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük