Epres Charlotte torta
Tálalás előtt vegyük ki a tálat a hűtőből, fordítsuk rá a tortát egy tálcára, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Epres Charlotte torta
Hozzávalók 4 személyre
Piskóta hozzávalói
- (37x33 cm-es gáztepsihez)
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 4 db tojás (közepes)
- 2 ek forró víz
- 1 tk vaníliaaroma
Epres-habos rész hozzávalói
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg tejföl
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl Hulala (v. habtejszín)
- 10 gramm pozselatin +0,5 dl víz
- 1/2 citrom reszelt héja
- 30-40 dkg eper
- 4-5 ek sárgabaracklekvár a piskóta megkenéséhez
Elkészítés:
A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el keverni. Amikor kezd jól habosodni adjuk hozzá a vaníliaaromát, majd a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig, hogy jó habos legyen. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és óvatosan forgassuk össze. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve a tésztát fordítsuk rá egy enyhén lisztezett sütőpapírra, és húzzuk le a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával, és hűtsük langyosra. Ezután tekerjük fel és hagyjuk teljesen kihűlni, majd kenjük meg a lekvárral, és tekerjük vissza.
Egy 24 cm-átmérőjű tálat béleljünk ki fóliával úgy, hogy bőven túllógjon. A piskótát vékonyan szeleteljük fel, és béleljük ki vele a tálat.
Az epret mossuk meg, és vágjuk fel apró darabokra. A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott epret, és keverjük jó pépesre. Ezután dolgozzuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és keverjük, míg feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük a krémhez, és keverjük össze. A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük a krémhez.
Az elkészült epres-krémet ezután öntsük bele a piskótával kibélelt tálba, majd helyezzük rá a maradék piskótaszeleteket, és tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept