Levendulás limonádé
Levendulás limonádé
Hozzávalók 4 személyre
- 1 l víz
- 25 dkg cukor (v. édesítőszer)
- 1 cs vaníliás cukor (v. 1 tk vaníliaaroma)
- 8 szál levendula virágai lecsipkedve
- 2 dl frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A vízhez adjuk hozzá a cukrot (v. édesítőszert), majd forraljuk fel. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a lecsipkedett levendula virágokat, és hagyjuk 10-15 percig ázni.
Ezután szűrjük le, majd öntsük, és keverjük hozzá a frissen facsart citromlevet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Én készítettem hozzá jégkockát, melybe szintén került levendulavirág, hogy kicsit mutatósabb legyen.
Nyáron a nagy melegben egy-két jégkockával kitűnő hűsítő, de bármikor fogyaszthatjuk, főleg egy finom sütemény kísérőjeként.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept