Patisszon zöldséges-sajtos töltelékkel

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Patisszon zöldséges-sajtos töltelékkel

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db zsenge patisszon
  • 1 db sárgarépa (nagy)
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg rizs
  • 10 dkg sajt (pl. gouda, trappista..)
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors
  • csipet szerecsendió
  • kakukkfű
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

Karalábévájóval vájjuk ki a patisszon magját és a húsát úgy, hogy a belseje kissé vastagabb maradjon. A mag nélküli részét pedig tegyük félre a töltelékhez.
Ezután alaposan sózzuk meg a belsejét, és hagyjuk állni, hogy a só jól átjárja, közben pedig készítsük el a tölteléket.
A sárgarépát és a sajtot vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is aprítsuk fel. A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük, és alaposan csepegtessük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
Pár perc után adjuk hozzá az apró kockára vágott sárgarépát, majd a kivájt patisszondarabkákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és kakukkfűvel, majd pároljuk roppanósra.
Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, és pároljuk még pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
Amikor a zöldségek langyosra hűltek, adjuk hozzá az előzőleg puhára főzött rizst, az apróra vágott sajtot és a petrezselyemzöldet, facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük össze.

Az előzőleg besózott patisszonokat fordítsuk fel, hogy kifolyjon belőlük a sózástól keletkezett víz.

Ezután töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymásmellé egy tepsibe. Öntsünk alá kb. 1,5 dl vizet, majd fóliával fedjük le.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd rakjuk vissza a sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük készre.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük