Eperfagyi három hozzávalóval
Eperfagyi három hozzávalóval
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db vaníliás jégkrém (v. ízlés szerinti)
- 20 dkg eper
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A jégkrémet vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk pár percig szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit fellágyuljon.
Az epret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.
A tejszínt verjük fel kemény habbá.
Amikor a jégkrém állaga már kissé lágyabb, adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.
Ezután apránként adjuk hozzá a keményre felvert tejszínhabot, és robotgéppel keverjük alaposan össze, majd tegyük be pár órára a fagyasztóba, hogy kellően megdermedjen.
Közben legalább kétszer vegyük ki a fagyasztóból, és robotgéppel keverjük át.
Tálalás előtt az elkészült eperfagyit vegyük ki a fagyasztóból, majd kanalazzuk fagylaltos kehelybe, és úgy kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept