Joghurtos epertorta
Nagy melegben is vágyunk valami finomságra, egy kis boldogsághormonra. Ehhez a sütihez nem kell bekapcsolni a sütőt, nem kell sokat a konyhában ácsorogni.
Joghurtos epertorta
Hozzávalók 8 személyre
- 1 csomag édes keksz (kb. 180 gramm)
- 5 dkg vaj
- 1 púpos evőkanál holland kakaópor
- 2 kis pohár epres vagy natúr joghurt
- 4-5 evőkanál porcukor
- 25 dkg eper (akár mirelit is)
- 1 mokkáskanál vanília aroma vagy őrlemény
- 1,5 dl 30%-os állati tejszín
- 1,5 dl cukrászhab
- csokilencse/csokireszelék (opcionális)
- eper- és/vagy málnaszemek
Elkészítés:
Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, oldalát vax fóliával béleljük. A vax fólia elhagyható.
A kekszet a kakaóporral finomra daráljuk, majd az olvasztott vajjal alaposan összeforgatjuk, és a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
Az eprek egy részét félbevágjuk, és kirakjuk a forma szélét.
A málnát és az eperből pár szemet az ízlés szerint adagolt cukorral, vaníliával pépesítjük, majd elkeverjük a joghurtokkal.
A kétféle tejszínt összeöntjük, majd nem túl kemény habbá verjük.
Ezután összeforgatjuk a két krémet, és a tortaformába simítjuk. Párszor üssük az asztalhoz, hogy rendesen tömörüljön a hab.
Tegyük hűtőbe pár órára, majd válasszuk le a formát és díszítsük a tetejét eper-/málnaszemekkel, citromfűvel, csokireszelékkel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept