Rántott szezámmagos mozzarellagolyók
Rántott szezámmagos mozzarellagolyók
Hozzávalók 2 személyre
- 1 csomag mini mozzarellagolyó
Panírozáshoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
Sütéshez
- olaj
Elkészítés:
A mozzarellagolyókat a levétől leszűrjük, lecsepegtetjük.
A felvert tojásba sót, borsot teszünk, a zsemlemorzsához keverjük a szezámmagot, majd duplán bepanírozzuk a sajtgolyókat (liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa), hogy sütésnél ne folyjanak ki.
Bő, forró olajban kisütjük, közben rázogatjuk a serpenyőt, hogy minden oldalon megpiruljanak. Kb. fél perc alatt megsül, ha forró az olaj, vigyázzunk meg ne égjen.
Papírtörlőre szedjük, így a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk.
Friss, ropogós salátára helyezve akár mártogatóssal is kínálhatjuk. Forrón a legfinomabb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept