Gyümölcsös zabpehelypuding
Télen-nyáron készíthető, hiszen mirelit gyümölcsből, befőttből is finom! Én az öntetet nem édesítettem külön, de pl. ribizlinél vagy meggynél valószínűleg szükséges lesz.
Gyümölcsös zabpehelypuding
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg zabpehely
- 1 liter tej
- 15 dkg eritrit
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 db citrom
Az öntethez
- 40 dkg bogyós gyümölcs
- 1 dl víz
- 1 ek kukoricakeményítő
A tetejére
- tejszínhab
Elkészítés:
Késes aprítóval daráljuk finomra a zabpelyhet, majd az édesítőszerrel ízesített tejben főzzük meg ugyanúgy, mintha tejbegrízt készítenénk.
Ha kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, ízesítsük citromhéjjal és vaníliás cukorral. Vízzel kiöblített pudingformába töltsük, és ha langyosra hűlt, tegyük a hűtőbe. Én közé is szórtam pár szem epret, de ez el is maradhat. Kb. 1-2 óra elteltével a pudingot tálra borítjuk, és az öntettel kínáljuk.
Öntet: a megtisztított gyümölcsöt turmixoljuk össze, majd a tegyük fel főni a keményítővel elkevert vízben, amit ha szükséges édesíthetünk.
Pár perc alatt besűrűsödik!
Végül tejszínhabbal és gyümölccsel díszíthetjük!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept