Cseresznyés-túrós clafoutis
Cseresznyés-túrós clafoutis
Hozzávalók 4 személyre
Hozzávalók 28 cm-es piteformához
- 50 dkg cseresznye
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 20 dkg túró (v. ricotta)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 2-3 marék dió
Elkészítés:
A cseresznyét magozzuk ki, majd piteformába egyenletesen terítsük el. (Ha nem teflonos piteformát használunk, akkor előtte zsírozzuk és lisztezzük ki.)
A diót éles késsel vágjuk fel apróra.
Az egész tojásokat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, ízlés szerint őrölt fahéjjal. Ezután először keverjük hozzá a túrót (v. ricottát), majd a tejet is.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a masszát. Végül óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval.
Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept