Csokis-karamellás krémes kocka
Azt gondolom, nem vagyok krémes süteménykészítő cukrász mama. Valamikor bátrabban nekiálltam egy krémes süti elkészítésének. Ma már csak a kíváncsiság hajt, mit tudok magamból kihozni. Ezt is a lányoméknak kínáltam, mert mi nem vagyunk annyira a mézes sütemények rajongói. Nekik ízlett, és elégedett voltam.
Csokis-karamellás krémes kocka
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 ek cukor
- 1 ek méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 6 dkg vaj
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt kardamommag
- 1 tojás
- csipet só
A krémhez
- 1 csomag karamellás ízű pudingpor
- 1 csomag csokoládés ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 2 ek kristálycukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg tejcsokoládé olvasztva
- 1 ek rum
Elkészítés:
A vajat a mézzel gőz felett megolvasztjuk, és kicsit hagyjuk hűlni. A dagasztógép táljába öntjük a lisztet, a szódabikarbónát, a csipet sót, a cukrot, a tojást, a fűszereket, a szitált kakaóport és az olvasztott vajas mézet. Bedagasztjuk a tésztát, ha kell egy kevés tejet adhatunk hozzá. 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Azután 4 felé osztjuk a tésztát, és egyenként kinyújtjuk lisztezett deszkán egyforma téglalap alakúra - kb. 20x30-as lapra. Szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük, és 200 fokos sütőben 6 perc alatt készre sütjük. Ne süssük tovább, mert akkor kemény lesz a tészta. Ha kihűl, akkor a krémmel megkenjük, és egymásra tesszük a lapot és a krémet felváltva. Porcukorral megszórjuk, és 24 órára a hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük fel. Nagyon finom puha lesz.
A krémet így készítjük el:
A kétféle pudingport összevegyítjük, és a cukorral sűrűre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni. A rumot a csokis pudinghoz adjuk. Az olvasztott csokoládét a vajjal, és porcukorral kihabosítjuk, és a pudingot hozzáadjuk. Így is jól kikeverjük. Így kapjuk meg a csokis-karamellás krémet.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept