Brokkolikrémleves bacon chipsszel
Brokkolikrémleves bacon chipsszel
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg brokkoli
- 1 db póréhagyma (v. 1 cs újhagyma)
- 1 db krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors
- 1,5 dl főzőtejszín (20%-os)
- 5 dl víz
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, a zsenge szárrészt vékonyan pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
A bacont vágjuk fel apróra, majd tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az olajat, kevergetve süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre a tálaláshoz.
A visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a brokkolit, és a krumplit is. Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.
Amikor a zöldségek puhára főttek, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, keverjük simára, majd tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig. (Főzni már nem kell.)
Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a ropogósra sült bacon chipsszel, és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept