Sült hús fokhagymás zöldbabbal
Sült hús fokhagymás zöldbabbal
Hozzávalók 4 személyre
- 6-8 szelet hús (tarja, karaj..)
- 1 db vöröshagyma (nagy)
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors
- chili
- 50 dkg zöldbab
- 4-5 nagy gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk egy fél órát állni. Ezután papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd a felforrósított olajban a hús mindkét oldalát hirtelen süssük meg.
Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, őrölt köménnyel és chilivel.
A visszamaradt zsiradékot öntsük át egy tepsibe, majd tegyük bele a fagyasztott zöldbabot, szórjuk meg sóval, adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát, majd fogassuk alaposan össze. Ezután öntsük rá a vizet. (A zöldbabot fagyott állapotban tegyük a tepsibe.)
Ezután helyezzük a bab tetejére az elősütött, befűszerezett hússzeleteket, majd tegyük rá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Végül fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst és a zöldbabot. Ezután vegyük le a fóliát, majd pár perc alatt süssük szép pirosra a húst.
Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, majd kanalazzuk mellé a zöldbabot, és úgy kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept