Paradicsomos húsgombóc
A húsgombócot imádja a kisfiam, és így még a paradicsom mártásból is falatozik egy kicsit.
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók 6 személyre
- 40 dkg darált sertéscomb
- 6 dl sűrített paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- víz
- cukor
- bors
- só
- őrölt kömény
- 1 tojás
- olaj
- szárított petrezselyem
Elkészítés:
A rizst enyhén sós vízben szinte teljesen puhára főzzük, majd kihűtjük. A darált húst sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, majd hozzáadjuk a főtt rizst és a tojást. Ezeket jól összedolgozzuk és gombócokat formázunk. A gombócokat enyhén sós vízben előfőzzük. Ameddig a gombócok főnek, a vöröshagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. A sűrűséget víz hozzáadásával módosíthatjuk. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd felforraljuk. A megfőtt gombócokat óvatosan a paradicsomos mártásba helyezzük. Tálaláskor szárított petrezselyemmel díszíthetjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept