Rakott kelkáposzta
A családom egyik kedvenc étele.
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók 6 személyre
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 25 dkg rizs
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- olaj
- piros, törött paprika
- tejföl
Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedjük, és enyhén sós vízben előfőzzük. A töltelékhez a hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ezt olajon megpirítjuk, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, és felöntjük vízzel. Miután felforrt, hozzáadjuk a rizst, sóval és borssal ízesítjük. A kelkáposztát lecsöpögtetjük, tepsibe tesszük, és rárakjuk a készre főzött rizses húst. Az egészet tejföllel megkenjük, és forró sütőbe helyezzük. Miután megsült, négyzetekre vágva kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció