Csirkemellfasírt párolt zöldséggel

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tálaláskor kanalazzuk a párolt zöldségkeveréket a tányérra, majd helyezzük mellé a pirosra sült csirkemellfasírtot, és úgy kínáljuk.

Csirkemellfasírt párolt zöldséggel

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db zsemle (szikkadt)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • csipet szerecsendió
  • 10 dkg sajt
  • 3 ek olívaolaj
  • zsemlemorzsa a beleforgatáshoz

Párolt zöldség hozzávalói

  • 60-70 dkg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 1 ek olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket áztassuk be vízbe (v. tejbe) majd alaposan nyomkodjuk ki.

A csirkemellet daráljuk le, majd adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és szintén gyúrjuk alaposan össze.

A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.

Az összegyúrt masszából csippentsünk le kisebb darabokat, lapogassuk el, majd tegyünk rá egy darab sajtot, formázzuk gombóccá, és forgassuk bele a zsemlemorzsába. (Nedvesítsük be a kezünket, akkor nem ragad hozzá a massza, és könnyen meg tudjuk formázni.)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük le olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a húsgombócokat, szintén spricceljük meg olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon 30 percig sütöttem.)

A zöldségkeveréket tegyük bele egy jénaitálba, locsoljuk meg az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal, keverjük össze, majd fedjük le. (fagyasztott állapotban kezdjük el párolni, így enged egy kis levet, és nem kell alá folyadék)

Ezután a mikróba pároljuk 15-20 perc alatt készre. (közben 1x-2x keverjük meg)

A zöldségkeveréket ízlés szerint enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzhetjük, majd szűrjük és alaposan csepegtessük le. Ezután locsoljuk meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és óvatosan forgassuk össze.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük