Kapros cukkiniragu
Számtalan változatban készítettem már cukkinit, de egyik kedvencem a cukkiniragu.
Kapros cukkiniragu
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb cukkini
- 1 kápia paprika vagy fél pritamin paprika
- 1 tv. paprika
- 2 db újhagyma
- 2 db paradicsom
- 2-3 karika csípős paprika
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál méz ( cukorbetegek diabetikus mézet,vagy édesítőszert használjanak)
- 1 ek. olívaolaj
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
Feldaraboljuk a zöldségeket.
Egy teflon serpenyőben 1 ek. olajon a hagymát, a paprikát kicsit megdinszteljük, sózzuk, majd rátesszük a felkockázott cukkinit, fokhagymát, csípős paprikát, a mézet és a frissen őrölt borsot, és együtt pároljuk, végül rárakjuk a paradicsomot. Ezzel már csak 2-3 percig főzzük. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a zöldségeket).
Egy csokor zöldkaprot apróra vágunk, és meghintjük a ragut, összeforgatjuk, és ha szükséges, utána ízesítünk.
Önmagában is finom, de köretként is kitűnő.
Tésztával, nokedlivel finom, laktató étel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept