Mediterrán töltött csirkemell

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az utóbbi időben nagyon megkedveltem ezt a legyező bemetszésű csirkemellet. Számtalan változatban készíthető, azt teszünk bele, ami éppen itthon van. Most egy mediterrán ízvilágot vittem bele.

Mediterrán töltött csirkemell

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 4 db sonkás medvesajt
  • 8 db mini mozzarellagolyó
  • 1 lilahagyma
  • 3-4 db szárított paradicsom
  • 3-4 szelet friss paradicsom
  • bazsalikomlevél
  • 1 mokkáskanál grill fűszersó
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl rosé bor
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét(egy-másfél cm mélyedést vágunk.)
A mellfilét bekenjük a grill fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, rálocsoljuk az egyik evőkanál olívaolajat, és jól beledörzsöljük a húsba.
A közepénél a csirkemellet hosszában kettévágjuk.
10-15 percig pihentetjük.
Minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, hagymakarikát, illetve szárított paradicsomot, mellé nyomkodjuk a bazsalikom levelet.
Belefektetjük egymás mellé a tepsibe. Rálocsolunk egy evőkanál olívaolajat, ráöntjük a bort. A hús mellé rakunk két-három karika lilahagymát valamint a megmaradt paradicsomkarikát.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.
Levesszük a fóliát, rátesszük a mozzarellagolyókat, és visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül. Addig hagyjuk, ameddig egy kis színt kap a csirke, illetve ráolvad a mozzarella.
Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük