Spárgás pite sonkával
Spárgás pite sonkával
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg liszt
- 1 db tojás
- 10 dkg vaj
A töltelékhez
- 2 db tojás
- 1,5 dl tejföl
- 16 szál fehér spárga
- 1,5 dl tej
- 8 szelet fekete erdő sonka
- só
- bors
- 1 ek. citromlé
- szerencsedió
Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk, majd sós vízben enyhén roppanósra főzzük. Ez kb. 5 percet vesz igénybe. A csirkemellet szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a húsok mindkét oldalát megsütjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 4-5 darab spárgát beletekerünk egy szelet sonkába, majd a hússzeletekre fektetjük, és egy-egy szelet sajttal befedjük. Előmelegített 220 C fokos sütőben ízlés szerint rápirítjuk a sajtot. Én kb. 5 percig sütöttem. Nem érdemes túl sokáig pirítani, mert kiszáradhat a hús. Tálalhatjuk is az elkészült zöld spárgás-sonkás csirkemellet. Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept