Epres-pudingos pohárkrém
Epres-pudingos pohárkrém
Hozzávalók 6 személyre
6 kisebb pohárhoz
- 20 dkg eper
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 1 dl habtejszín
- 2-3 db babapiskóta
Elkészítés:
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hűlt pudinghoz.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.
Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal, és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot.
Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd ízlés szerint eperszemmel díszítsük, és úgy kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept