Diókrémes torta
A piskótát "fatörzs" alakúra is feltekerhetjük, akkor még látványosabb eredményt kapunk, és még kreatívabban díszíthetjük.
Diókrémes torta
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
- 1/2 cs sütőpor
Krémhez
- 200 g darált dió
- 200 g porcukor
- 50 g vaj vagy margarin
- 150 ml forró tej
Elkészítés:
A 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporral összeszitált lisztet. Lazítjuk olajjal és vízzel. 170 C fokon 45 perc alatt kisütjük. A sütéshez használhatunk sütőpapírt vagy kivajazott, kilisztezett sütőformát. A krémhez tejjel leforrázzuk a darált diót, és hűlni hagyjuk. A porcukrot és a vajat habosra keverjük, majd összedolgozzuk a már kihűlt, forrázott dióval. Ízesíthetjük ízlés szerint rummal vagy aromával, illetve citromhéjjal is. A tésztát kétfelé vágjuk és a krémmel megtöltjük. A torta tetejét is megkenjük, és tetszés szerint díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept