Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 kisebb burgonya
- 1 fej hagyma
- 30 dkg darált hús
- 3 evőkanál rizs
- 1 tojás
- 1 pohár tejföl
- tárkony
- húsleveskocka
- bors
- 1 mokkáskanál mustár
- kevés ecet
- 1 kávéskanál liszt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, a burgonyát és a fehérrépát, majd felöntjük vízzel. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt. A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából. Amikor a zöldségek már félig megfőttek, a gombócokat beletesszük a levesbe főni. Mikor már majdnem készre főttek a gombócok, a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet. A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, és hozzáadjuk a leveshez, ezzel sűrítjük az állagát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept