Almás rizsfelfújt
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető desszert, de főételként is megállja a helyét.
Almás rizsfelfújt
Hozzávalók 6 személyre
- 1 bögre rizs
- 3 bögre víz
- 2 bögre tej
- 1 tk só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek cukor
- 4 tojássárgája és felvert habja
- málnalekvár
- porcukor
- 2 alma
Elkészítés:
A rizst vízben félig megfőzzük, majd tejjel felöntjük, és készre pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Belekeverjük a megfőtt és langyosra hűlt rizsbe, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Hozzáadjuk az apróra felkockázott, hámozott almát. Egy sütőformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, és beleöntjük a rizses masszát. Egy részéhez keverhetünk kakaóport is, illetve tehetünk bele mazsolát is ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 45 perc alatt megsütjük. Tálalhatjuk málnalekvárral vagy gyümölcssalátával. Hidegen is finom!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept