Almás rizsfelfújt

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető desszert, de főételként is megállja a helyét.

Almás rizsfelfújt

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • 2 bögre tej
  • 1 tk só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek cukor
  • 4 tojássárgája és felvert habja
  • málnalekvár
  • porcukor
  • 2 alma
Recept idők

Elkészítés:

A rizst vízben félig megfőzzük, majd tejjel felöntjük, és készre pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Belekeverjük a megfőtt és langyosra hűlt rizsbe, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Hozzáadjuk az apróra felkockázott, hámozott almát. Egy sütőformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, és beleöntjük a rizses masszát. Egy részéhez keverhetünk kakaóport is, illetve tehetünk bele mazsolát is ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 45 perc alatt megsütjük. Tálalhatjuk málnalekvárral vagy gyümölcssalátával. Hidegen is finom!

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük