Tejfölös-gombás zúzagulyás

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tejfölös-gombás zúzagulyás

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg kacsazúza (lehet más szárnyas zúza is)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 cikk zeller (nagyobb)
  • 2-3 db krumpli
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk köménymag
  • 1 tk pirospaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 1/2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek olaj
  • 1-1,5 l víz
Recept idők

Elkészítés:

A zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (Én kisebb kockákra vágtam.) A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.

A zöldségeket és a krumplit szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. (Én a zöldségeket felkarikáztam, a krumplit apró kockákra vágtam.)

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, futtassuk meg, majd adjuk hozzá a feldarabolt zúzát, és addig pároljuk, míg elkezd levet engedni, kifehéredni.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a köménymaggal és a pirospaprikával, adjuk hozzá a babérlevelet, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük a zúzát félpuhára.

Amikor a zúza félig megpuhult, tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, majd a gombát is. Addig főzzük tovább, míg a zöldségek félig megfőttek. Ekkor tegyük bele a krumplit, és főzzük puhára.

A lisztet keverjük simára a tejföllel, és egy kevés levessel, majd csorgassuk hozzá a forrásban lévő leveshez. Óvatosan keverjük össze, főzzük még pár percig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük