Túrós-epres koszorú sütés nélkül
Túrós-epres koszorú sütés nélkül
Hozzávalók 6 személyre
- kb. 10-15 db földieper
- 2 tasak piros tortazselé
- kb 15 db babapiskóta
Túrókrémhez
- 1/2 kg túró
- 8 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom kifacsart leve+reszelt héja
- 300 ml cukrászhab(habtejszín)
Elkészítés:
Egy magasabb falú sütőformát, vagy tálat a pereméig kibélelünk folpackkal, és az alját kirakjuk az eperszeletekkel.
A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd ha langyosra hűl, de még folyékony állagú, egyenletesen ráöntjük az eperszeletekre, és hűtőszekrénybe rakjuk, míg elkészítjük a túrós krémet.
A túróhoz keverjük a cukrokat, hozzáadjuk egy fél citrom levét, lereszelt héját, majd alaposan összekeverjük.
Elektromos habverővel kemény habbá verjük a habtejszínt, és a túróval is alaposan összekeverjük.
Ezt a túrókrémet egyenletesen rákenjük a hűtőből kivett epres rétegre, végül a meleg tejben egy pillanatra megmártott babapiskótával végigrakjuk a tetejét, és kb 2 órára tegyük hűtőbe.
Ha megdermedt, és jól lehűlt, egy lapos tálalótányért vagy tálcát helyezzünk rá, majd határozott mozdulattal átborítjuk a desszertet a tálra, és lehúzzuk róla a folpackot. Eperszemekkel, citromfűlevelekkel díszíthetjük.
Szeletelve kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept