Túrós-epres koszorú sütés nélkül

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túrós-epres koszorú sütés nélkül

Hozzávalók 6 személyre

  • kb. 10-15 db földieper
  • 2 tasak piros tortazselé
  • kb 15 db babapiskóta

Túrókrémhez

  • 1/2 kg túró
  • 8 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom kifacsart leve+reszelt héja
  • 300 ml cukrászhab(habtejszín)
Recept idők

Elkészítés:

Egy magasabb falú sütőformát, vagy tálat a pereméig kibélelünk folpackkal, és az alját kirakjuk az eperszeletekkel.

A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd ha langyosra hűl, de még folyékony állagú, egyenletesen ráöntjük az eperszeletekre, és hűtőszekrénybe rakjuk, míg elkészítjük a túrós krémet.

A túróhoz keverjük a cukrokat, hozzáadjuk egy fél citrom levét, lereszelt héját, majd alaposan összekeverjük.
Elektromos habverővel kemény habbá verjük a habtejszínt, és a túróval is alaposan összekeverjük.

Ezt a túrókrémet egyenletesen rákenjük a hűtőből kivett epres rétegre, végül a meleg tejben egy pillanatra megmártott babapiskótával végigrakjuk a tetejét, és kb 2 órára tegyük hűtőbe.

Ha megdermedt, és jól lehűlt, egy lapos tálalótányért vagy tálcát helyezzünk rá, majd határozott mozdulattal átborítjuk a desszertet a tálra, és lehúzzuk róla a folpackot. Eperszemekkel, citromfűlevelekkel díszíthetjük.
Szeletelve kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük