Csokoládés palacsintarolád
A palacsinta egy igazán jó desszert, nagyon egyszerű elkészíteni, és nagyon finom.
Csokoládés palacsintarolád
Hozzávalók 4 személyre
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 4 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
- 5 dl tej
- 3 evőkanál olaj
A töltelékhez
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3-6 evőkanál barna nádcukor
- 20 dkg mirelit vagy friss piros gyümölcs (eper, málna, szeder, ribizli stb.)
Elkészítés:
1. A palacsinta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd forró palacsintasütőben kisütjük. 1 merőkanálnyit teszünk a tésztából a serpenyőbe, majd 2-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
2. A töltelékhez a pudingport habverővel simára keverjük kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a pudingos péppel besűrítjük.
3. A tölteléket a palacsintákba töltjük, feltekerjük, majd a piros gyümölccsel körítve tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept