Márványos - krémsajtos brownie
Ezt a krémsajtos browniet mindenkinek el kell készíteni, brutál finom! Családomnak új kedvence lett ... ! ;) Nagyon csokis, krémessége isteni. Nem száraz, a krémsajt pedig olyan réteget képez, mintha egy könnyű töltelék lenne benne. Plusz kevés liszt van benne. Önmagában is mennyei, de mi vaníliás fagylalttal fogyasztottuk, és a tetejét csokireszelékkel szórtam meg. Villámgyorsan elkészül, elronthatatlan, és egyszerűen mesés! :)
Márványos - krémsajtos brownie
Hozzávalók 8 személyre
Csokis réteg hozzávalói
- 270 g étcsokoládé
- 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 10 dkg liszt
- 1 csipet só
Krémsajt hozzávalói
- 500 g krémsajt (mascarpone)
- 2 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 3 kk. vanília aroma
Elkészítés:
Tepsi mérete: 20x36cm)
Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak, félretesszük hűlni.
2. Közben elkészítjük a mascarponés krémet: A mascarponét a 10 dkg cukorral, a 2 db egész tojással és a vanília aromával jól kikeverjük.
3. A már KIHŰLT margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a 4 db egész tojást, majd beleszitáljuk a sóval kevert lisztet, és szép simára összekeverjük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a csokis massza kb. kétharmad részét. Szép egyenletesen elsimítjuk, majd rákanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. (Figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk.)
5. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Nem szabad túlsütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl, úgy fog szilárdulni).
6. A kihűlt browniet egyforma kockákra felvágjuk, és máris fogyaszthatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept