Rakott pulyka
Rakott pulyka
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg darált pulykahús
- 50 dkg száraz tészta
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 csípős paprika
- 2 paradicsom
- 2 dl vörösbor
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- olaj
- őrölt bors
- só
Szósz
- 3 dkg vaj
- 5 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
Kevés olajon üvegesre pároljuk a felvágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a húst. Pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt csípős paprikát, és az apróra vágott paradicsomot, sózzuk, borsózzuk, és kb. 5 percig sütjük.
Ekkor felöntjük borral, és még 5 percig főzzük. A szószhoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, majd állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a hideg tejet és összefőzzük.
Fokhagymával ízesítjük, és miután kicsit hűlt, elkeverjük a tejföllel. A tésztát kifőzzük.
Egy sütőtálat kikenünk olajjal, beletesszük a tésztát, rászórjuk a húst, és szósszal bevonjuk.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept