Medvehagymás-sajtos omlett
Medvehagymás-sajtos omlett
Hozzávalók 2 személyre
- 3-4 db tojás
- medvehagyma (ízlés szerint)
- 1 dl tejszín
- 1 db mozzarella (v. reszelt sajt)
- só (ízlés szerint)
- 1/2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A medvehagymát vékonyra felvágjuk. A tojásokat felütjük, majd a tejszínnel, és ízlés szerinti sóval, jó habosra keverjük.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vékonyra felvágott medvehagymát, és pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen.
Ezután óvatosan ráöntjük a tejszínes-tojást, majd rácsipkedjük a mozzarellát. A lángot kisebbre véve elkezdjük szép lassan sütni. Én pár percig sütöttem, majd pár percre betettem a meleg sütőbe, és ott sütöttem készre.
A sütőből kivéve a készre sült omlettet óvatosan összefordítjuk, majd óvatosan átcsúsztatjuk a tányérra.
Tálaláskor ízlés szerint friss péksüteményt, és gyümölcsteát kínálunk hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept