Kossuth-kifli
Március idusára rendszerint elkészítjük.
Kossuth-kifli
Hozzávalók 8 személyre
- 12 dkg vaj
- 36 dkg porcukor
- 6 tojás
- 24 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 szem dió
Elkészítés:
A 12 dkg vajat, a 36 dkg porcukrot és a 6 tojássárgáját habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a 24 dkg lisztet, a sütőport, majd a hat tojás felvert habját. Kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk. 15 szem diót késsel durván felaprítunk és a tésztára hintjük. A kisült tésztát azonnal porcukorral megszórjuk, és még melegen félholdakra szaggatjuk egy közepes méretű pogácsaszaggatóval.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept