Vidám malacos kocsonya
Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni. Kocsonyát is lehet mókásan tálalni.
Vidám malacos kocsonya
Hozzávalók 6 személyre
- 1.5 kg füstölt sertéscsülök
- 0.5 kg sertésköröm
- 0.5 kg sertésfarok
- 0.5 kg sertésbőrke
- 1 l víz
- 4 közepes db vöröshagyma
- 5 közepes fej fokhagyma
- 2 közepes db hegyes erős paprika
- 6 db babérlevél
- 20 szem fekete bors
- ízlés szerint só
Díszítéshez
- 3 dkg párizsi
- 1 dkg fekete olajbogyó
- 1 dkg zöld olajbogyó
Elkészítés:
A füstölt húst 5-6 órára beáztatjuk. Leöntjük róla az áztatóvizet.
Meleg vízben alaposan megmossuk, csak akkor tegyük fel főni, amikor már szép tiszta a lemosóvíz. Egy nagy fazékba beletesszük a húst, és ráöntjük a vizet.
Lassan forraljuk, ha a hab kezd jelentkezni, azonnal szedjük le róla, és addig habozzuk, amíg már nem habzik.
Egy hálóba beletesszük a hagymákat, paprikát, babérleveleket, és beletesszük a lébe. Ízlés szerint sózzuk. Nagyon lassan főzzük mindaddig, amíg a húsok megfőnek (5-6 óra).
Egy kis tányérra vegyünk ki a léből, tegyük hideg helyre, és ha nem dermed meg, akkor még a tűzön hagyjuk.
Ha készen vagyunk a főzéssel, szalvétával itassuk fel a tetejéről a zsírt, és egy másik fazékba szűrjük le.
A húsokat osszuk el a tányérokba, felöntjük kocsonyalével, és hűvös helyre tesszük megdermedni.
Lehet dekorálni is. Párizsiból kivágjuk a füleit és az orrát, olajbogyó a szemük :))
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept