Töltött sonka 3 az 1-ben
Már több mint 40-éve Édesanyámtól tanultam, mivel a bőrét és a zsírosabb részét nem ettük meg a sonkának, ezért gondolt egyet, és elkészítette a töltött sonkát, azóta mindig így készítjük, az utolsó falatig elfogy. Kicsit az elején nehéz összetekerni, de gyorsan kell vele dolgozni, hogy ne hűljön ki. Már az én gyermekeim így nőttek fel, hogy húsvétkor ilyen töltött sonka volt, van az asztalon, a vendégeknek is nagyon ízlik. Finom fonott kaláccsal, vagy szendvicsnek is nagyon finom. A főzési idő a sonka nagyságától függ, kb. 3-4-óra, de azt nem írtam bele az elkészítési időbe.
Töltött sonka 3 az 1-ben
Hozzávalók 12 személyre
- 1 közepes füstölt sonka
- 8 db főtt tojás
- 40 cm -es füstölt kolbász
Elkészítés:
A sonkát csontjáról lefőzöm, kicsit hűlni hagyom, majd húsdarálón, zsírostól, bőröstől ledarálom. Egy fehér konyharuhára téglalap formára kiterítem, a közepébe teszem egymás mellé a levágott végű főtt tojásokat, majd melléhelyezem a füstölt kolbászt, amiről a bőrét eltávolítom. Óvatosan mindkét oldalról felhajtom a konyharuhát, jó szorosan rátekerem, majd sűrűn körbefűzöm széles kötözővel. Egy éjszakát a hűtőbe teszem, kibontom, és már szeletelhető is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept