Spenótkrémleves
Épp a zöldségesnél voltam, és a friss spenót egyszer csak "rám kacsintott". Nem tudtam ellenállni neki. Nem bántam meg, családom imádta.
Spenótkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 200 g friss spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- kókuszzsír
- 3-4 db közepes krumpli
- 2-3 dl rizstej
- cayenne-i bors
- kurkuma
- adalékmentes só
- szerecsendió
Tálaláshoz
- pirított teljes kiőrlésű kenyérkocka, vagy GM pirított kenyér kocka
Elkészítés:
A spenótot forrásban lévő vízben 2 percig főzöm, szűrőben
lecsepegtetem. A kókuszzsírt felforrósítom, megfuttatom rajta az apróra vágott fokhagymát, hozzáadom a krumplit, felengedem vízzel, és puhára főzöm. Hozzáadom a spenótot, a sót, a cayenne-i borsot, a kurkumát, a szerecsendiót.
Botmixerrel turmixolom, rizstejjel ízlés szerinti állagúra
hígítom. Tálaláskor sütőben pirított, teljes kiőrlésű
kenyérkockával kínálom, illetve gluténmentes pirított kenyérkockával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept