Diós-csokis szelet
Finom, puha tészta, édes-savanykás krémmel.
Diós-csokis szelet
Hozzávalók 8 személyre
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 8 ek darált dió
- 3 ek étolaj
- 3 ek víz
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 2 tojás sárgája
- 200 g olvasztott csokoládé
- 6-8 ek savanykás ribizlilekvár
Elkészítés:
A 8 tojásból és a 8-8 ek cukorból illetve lisztből piskótatésztát készítünk, majd hozzáadjuk a darált diót, az étolajat, a vizet és a sütőport. A tésztát kivajazott, kilisztezett sütőformában, előmelegített sütőben 170 C fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, egy nagy késsel kétfelé szeljük.
Krém: a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk az olvasztott csokoládét. A tésztát először savanykás ribizlilekvárral, majd a csokis krémmel megtöltjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept