Diós-csokis szelet

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Finom, puha tészta, édes-savanykás krémmel.

Diós-csokis szelet

Hozzávalók 8 személyre

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 8 ek darált dió
  • 3 ek étolaj
  • 3 ek víz
  • 1 cs sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Krémhez

  • 100 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 200 g olvasztott csokoládé
  • 6-8 ek savanykás ribizlilekvár
Recept idők

Elkészítés:

A 8 tojásból és a 8-8 ek cukorból illetve lisztből piskótatésztát készítünk, majd hozzáadjuk a darált diót, az étolajat, a vizet és a sütőport. A tésztát kivajazott, kilisztezett sütőformában, előmelegített sütőben 170 C fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, egy nagy késsel kétfelé szeljük.

Krém: a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk az olvasztott csokoládét. A tésztát először savanykás ribizlilekvárral, majd a csokis krémmel megtöltjük.

1
2
3

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük