Pillangós kosárka

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pillangós kosárka

Hozzávalók 6 személyre

Pillangó

  • 1 db tojásfehérje
  • 17 dkg porcukor (kizárólag bolti)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • néhány csepp leszűrt citromlé vagy ecet
  • ételszínezékek
  • 1 kis tábla tortabevonó

Kosárka

  • 1 db tojás
  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál tej
  • 5 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál sütőpor

Krém

  • 3 kanál liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg margarin
Recept idők

Elkészítés:

Pillangó

Én a pillangókat előre el szoktam készíteni. Mindig 3-4 db-bal többet csinálok, ha valamelyik nem sikerülne, összetörne.
A tojásfehérjét félig felverem, majd apránként hozzáadom a cukrot, a legvégén a citromot, és az étkezési keményítőt is belekeverem. A masszát annyi edénybe osztom, ahány színt szeretnék bekeverni, és cseppenként hozzáadom a színezéket. Majd nylonzacskóba töltöm őket, a zacskó sarkán pici lyukat vágok. A csokit forró gőz felett felolvasztom, majd azt is zacskóba töltöm, és annak is kivágom a sarkát - vigyázva, hogy ne legyen túl nagy. A megfelelő pillangót papírlapra rajzolom, vagy kinyomtatom. Sütőpapírból akkora kockákat vágok ki, amekkorára 1, esetleg 2 pillangó ráfér. (Nagyobbat nem érdemes, mert nem lehet vele jól dolgozni, és könnyebben eltörhetnek a pillék.) A pillangómintát a sütőpapír alá helyezem és a forró csokival körberajzolom a szárnyakat. Külön megrajzolom a pille testét és csápját is (mind külön darab kell, hogy legyen), ill. minden pilléhez készítek 2 db, 1 cm átmérőjű csoki pasztillát. Ez fogja kitámasztani a szárnyakat. Ezután a színes cukormázzal kitöltöm a pille szárnyait, pöttyökkel díszítem, vagy fogpiszkáló segítségével összehúzom a színeket. Amikor megszáradtak, nagyon óvatosan leszedem a sütőpapírról őket.

Kosárka

A tojást a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lágy margarint és a többi hozzávalót.
12 db-os muffin formát kibélelek muffinpapírral. Szétosztom a masszát, majd mindegyiknek a tetejébe egy kosárkasütő formát helyezek. Sütés közben így nem púposodik fel a massza, lesz neki egy kis pereme.
Amikor megsült kiszedem, megvárom, hogy kihűljön. Közben elkészítem a krémet.

Krém

A tejet, a lisztet és a tojást csomómentesre keverem, és megfőzöm. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáadom a diót és leveszem a tűzről. Amíg kihűl, habosra keverem a kétféle cukrot és a margarint. Ha teljesen kihűlt a főtt krémem, akkor a két masszát összekeverem. Nagyméretű, csillagcsővel ellátott habzsákba szedem, és megtöltöm a muffinokat. A tetejükre helyezem az előre elkészített pillangókat. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom süti. A kinézetével pedig mindenkit elbűvöl.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük