Borjúszelet ínyenc módra
Saját elképzelés alapján készült, a családunk egyik kedvenc receptje lett.:-)
Borjúszelet ínyenc módra
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet borjúcomb
A páchoz
- két kávéskanál mustár+egy evőkanál olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
- egy evőkanál napraforgóolaj
- egy púpozott evőkanál tönkölybúzaliszt
- egy teáskanál édes pirospaprika
- négy-öt szelet szárított vargánya
- két dl sűrű paradicsom
- két szem szegfűbors
- két-három szem borókabogyó
- egy teáskanál cukor
Elkészítés:
A borjúszeletet kicsit kiklopfoljuk, majd frissen őrölt borssal meghintjük.
A mustárt elkeverjük az olívaolajjal és ezzel a páccal bekenjük a húst és lefóliázva a hűtőbe tesszük, közben megforgatjuk. Én most egy éjszakán keresztül tartottam a pácban.
Amikor sütni szeretnénk, a tönkölylisztet összekeverjük a pirospaprika-őrleménnyel, megsózzuk a marhaszeletet, és beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és mindkét oldalát pirosra sütjük (oldalanként 3-4 perc), majd átszedjük egy lábasba.
A visszamaradt szaftba beletesszük a cukrot, egy kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és 1 – 1,5 dl vizet.
Ízesítjük, adunk hozzá vargányát, a szegfűborsot, a borókabogyót felforraljuk, és visszatesszük a hússzeleteket.
15-20 percig pároljuk, közben rázogatjuk, ha szükség a végén sóval utána ízesítünk.
Forrón tálaljuk. Krumplipürével az igazi.
Most egy finom színes salátával együtt kínáltam.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept