Húsvéti kalács
Húsvéti nyuszi és szív a gyerekek kedvenc csemegéje és egyben jó húsvétváró étel.
Húsvéti kalács
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g liszt
- 1 cs élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 ek cukor
- 100 g vaj
- 2 tojás + egy tojássárga a kenéshez
- 1 tk só
- reszelt citromhéj
- 2 ek mazsola
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk, a liszthez adjuk, majd hozzádolgozzuk a tojást, a vajat, a maradék tejet, a mazsolát, citromhéjat és sózzuk. A tésztát jól kidolgozzuk, végül egy órát letakarva pihentetjük. Fonatot készítünk vagy húsvéti formákat és tojássárgájával átkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon mintegy 60 perc alatt kisütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept