Bundás csirkemell töltve
Bundás csirkemell töltve
Hozzávalók 4 személyre
- 1/2 kg csirkemell
- só
- oregánó
- liszt
- tojás
- 20 dkg sajt
- olívaolaj
- vaj
- 20 dkg sonka
- zabkorpa
Elkészítés:
A csirkemelleket kiklopfoljuk, fokhagymás, sós tejben néhány órára hűtőbe tesszük. Majd leitatjuk róla a tejet, és kockákra vágott sonka és sajt keverékével megtöltjük. Hústűvel összetűzzük. A lisztbe sót, oregánót keverünk, majd ebbe forgatjuk a húst. Felvert tojásba majd végül zabkorpában fogatjuk zsemlemorzsa helyett a húst. Az olívaolaj és vaj keverékéket megmelegítjük, ezt öntjük a tepsibe. A húst ebben kb. 30 percig sütjük alufóliával letakart sütőben.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept