Mangós csokoládétorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mangós csokoládétorta

Hozzávalók 6 személyre

Tortalap

  • 6 tojás
  • 12 ek víz
  • 31 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só

Krém

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 6 ek porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémhez a csokoládét apró kockákra törjük, és gőz fölött megolvasztjuk. Beletesszük a tejszínt és még gőz fölött addig keverjük, amíg egynemű krémet nem kapunk. 6 órára hűtőbe tesszük.

A tortalap hozzávalóiból piskótát sütünk a következő módon:

A tojásfehérjét és 6 ek vizet kemény habbá verjük, több részletben hozzáadjuk a cukrot. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet.

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sóval, és a habba szitáljuk, óvatosan belekeverjük.

180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. A sütési idő lejárta után tűpróbát végzünk, és ha megsül, a formában hagyjuk kihűlni.

A mascarponét habosra keverjük, kanalanként belekeverjük a csokis, tejszínes masszát, majd hozzáadjuk a porcukrot.

A mangót megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk.

A tortalapot lapjában 2 helyen elvágjuk. Az első lapra kenünk egy kevés krémet és teszünk rá mangócsíkokat, majd a második lapnál ugyanígy járunk el. Végül a tetejét és az oldalát is megkenjük krémmel és rápakoljuk a maradék mangócsíkokat. A oldalára is rányomkodunk egy kevés gyümölcsöt. Végül egy kevés csokit olvasztunk és csíkokat húzunk a torta tetejére!

Hűtve tálaljuk!

Karakteres csokis és egyben egzotikus torta, nem túl édes!

Próbáljátok ki, ha nem a megszokott csokitortával szeretnétek meglepni a családot! Ha csak felnőtteknek készítitek, a tésztát meglocsolhatjátok kevés tequilával! Így igazi mexikói desszertetek lesz!

Jó étvágyat hozzá!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük