Mangós csokoládétorta
Mangós csokoládétorta
Hozzávalók 6 személyre
Tortalap
- 6 tojás
- 12 ek víz
- 31 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
Krém
- 25 dkg étcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 6 ek porcukor
Elkészítés:
Először a krémhez a csokoládét apró kockákra törjük, és gőz fölött megolvasztjuk. Beletesszük a tejszínt és még gőz fölött addig keverjük, amíg egynemű krémet nem kapunk. 6 órára hűtőbe tesszük.
A tortalap hozzávalóiból piskótát sütünk a következő módon:
A tojásfehérjét és 6 ek vizet kemény habbá verjük, több részletben hozzáadjuk a cukrot. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sóval, és a habba szitáljuk, óvatosan belekeverjük.
180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. A sütési idő lejárta után tűpróbát végzünk, és ha megsül, a formában hagyjuk kihűlni.
A mascarponét habosra keverjük, kanalanként belekeverjük a csokis, tejszínes masszát, majd hozzáadjuk a porcukrot.
A mangót megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk.
A tortalapot lapjában 2 helyen elvágjuk. Az első lapra kenünk egy kevés krémet és teszünk rá mangócsíkokat, majd a második lapnál ugyanígy járunk el. Végül a tetejét és az oldalát is megkenjük krémmel és rápakoljuk a maradék mangócsíkokat. A oldalára is rányomkodunk egy kevés gyümölcsöt. Végül egy kevés csokit olvasztunk és csíkokat húzunk a torta tetejére!
Hűtve tálaljuk!
Karakteres csokis és egyben egzotikus torta, nem túl édes!
Próbáljátok ki, ha nem a megszokott csokitortával szeretnétek meglepni a családot! Ha csak felnőtteknek készítitek, a tésztát meglocsolhatjátok kevés tequilával! Így igazi mexikói desszertetek lesz!
Jó étvágyat hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept