Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval

Hozzávalók 2 személyre

Hozzávalók a halhoz

  • 2 db afrikai harcsafilé
  • 10 dkg bacon
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 tk halfűszerkeverék
  • őrölt színes bors
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj

Hozzávalók a karalábéhoz

  • 2 db karalábé
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 ek ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A halszeleteket mossuk le, töröljük szárazra, enyhén sózzuk be. A fokhagymás tejbe tegyük bele a halat, és hagyjuk 1-2 órán át állni. A bacont vágjuk fel, és az olajon süssük ropogósra, majd szedjük ki az zsírból és tegyük félre. A halat vegyük ki a fokhagymás tejből, töröljük szárazra, csepegtessük meg a citromlével, szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, és őröljünk rá borsot. A tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg 1-2 ek zsírral, helyezzük rá a befűszerezett halat, majd locsoljuk meg 1/2 ek zsiradékkal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt pirosra.

A karalábét pucoljuk meg, vájjunk ki belőle annyi golyót, amennyit csak tudunk. A kivájt golyókat és a visszamaradt darabokat öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, szórjuk meg ételízesítővel, sóval, és főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd szedjük külön a golyókat, és a darabos karalábét.

A bacon sütésénél visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd tegyük bele a karalábégolyókat, és süssük szép pirosra. Sütés közben szórjuk meg egy csipet sóval, és többször rázogassuk meg a serpenyőt, hogy a karalábé egyenletesen lepiruljon. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.

A visszamaradt karalábédarabokhoz adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint petrezselyemzöldet, sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze.

Tálaláskor tegyük a tányérra a karalábékrémet, a sült karalábét, a halszeletet és szórjuk meg a baconnel.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük