Húsos káposzta
Édesanyámtól tanultam, sok generáción keresztül adták át egymásnak.
Húsos káposzta
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg sertéshús
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 dkg zsír
- pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg rizs
- majoranna
- őrölt bors
- só
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A savanyú káposztát feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi, beletesszük a rizst, és lassan hagyjuk megfőni. A húst kockákra vágjuk, zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rárakjuk a húst, megszórjuk pirospaprikával, borssal, majorannával, sóval ízlés szerinti mennyiségben és megfőzzük. Ha kész, összeöntjük a savanyú káposztával és összefőzzük. Tejföllel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept