Mézeskalács
Kolléganőtől hallottam, hogy az ő mézesei puhák maradnak. Ő zsírral készíti. Most karácsonykor mi is kipróbáltuk így a gyerekekkel. Tényleg jól sikerült, és a gyerekek is el tudták könnyedén készíteni.
Mézeskalács
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg liszt
- 8 kanál méz
- 6 db tojás
- 40 dkg cukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál zsír
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban össze kell keverni, majd addig gyúrni, amíg össze nem áll a tészta. Ezután vékonyra ki kell nyújtani, majd kiszaggatni a különböző formákra. A tetejét tojássárgájával be kell kenni, hogy szép fényes legyen. Zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben kell sütni.
Tojásfehérjéből és porcukorból sűrű masszát lehet keverni, és azzal lehet díszíteni a kihűlt mézeskalácsokat. Elegendő egy zacskóba tölteni, melynek a sarkára apró lyukat kell vágni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept