Házi kifli
Nagyon könnyen elkészíthető, csak ajánlani tudom. Kend meg vajjal, készíts mellé egy bögre kakaót, igazi finom kényeztető vacsora, vagy reggeli lehet :-).
Házi kifli
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg liszt
- 2.5 dl tej
- 2.5 dkg friss élesztő
- 2.5 dkg vaj (olvasztva)
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só (én csapott teáskanállal tettem)
- + 1-2 ek tej
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só és az olvasztott vaj, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük.
A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
Én néhányra mákot, egyre szezámmagot, háromra sót tettem. A többit csak úgy tejjel lekenve sütöttem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept