Vakondtúrás torta
Vakondtúrás torta
Hozzávalók 8 személyre
Piskóta
- 7 tojás
- 7 ek. liszt
- 7 ek. cukor
- 4 ek. kakaópor
- sütőpor
Krémhez
- 5 dkg csokoládé
- 4 dl tejszín
- 3 banán
- kevés porcukor
- (ízlés szerint kevesebb tejszínhez, 25 dkg túró)
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A liszthez a kakaót és a sütőport hozzászitáljuk, majd a tojásos masszához adjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 180-200°-on megsütjük.
Hagyjuk kihűlni; ezután a tortalap belsejét kiskanállal kikaparjuk, úgy hogy maradjon pereme a tortának, és az alja is meglegyen. A tejszínt a porcukor hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a lereszelt csokoládét (lehet tortadara is), és tetszés szerint túrót is keverhetünk a krémbe, hogy még ízletesebb legyen. A banánokat felkarikázzuk és a torta alját kibéleljük vele jó sűrűn. Ezután a habot szépen felhalmozzuk; befejezésül pedig a korábban kiszaggatott tésztadarabokat rátapasztjuk. Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szeletelhető legyen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept