Brokkolis krémmel töltött rántott karaj

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok éve egy családtaggal - aki sajnos már egy felhőn lábát lógatva gondol ránk - húsreceptet kerestünk karácsonyra, kicsit eltérőbbet a sima rántott hús-sült hús kombinációnál. Így találtunk valamely újságban erre a receptre, elkészítettük, teszteltük, aztán azon éven karácsonykor is ez volt a sláger. A 2015-ös karácsonyon kicsit talán az emléke előtt is tisztelegve készítettem el újra ezt az ételt, amely sikert aratott újfent a család körében.

Brokkolis krémmel töltött rántott karaj

Hozzávalók 6 személyre

  • 8 szelet hús (karaj, sertéscomb, de akár csirkemell is lehet)
  • gyorsfagyasztott brokkolirózsák
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • bors
  • szerecsendió

A panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket enyhén kiklopfolom, besózom, félreteszem.
Eközben a brokkolirózsákat forró vegetás vízben megfőzöm, majd burgonyanyomóval összetöröm. Én enyhén rusztikusra szoktam, hogy még maradjanak kisebb darabok is benne. Eztán vajat hevítek, lisztet szórok rá, majd apránként tejjel felöntöm - besamel-mártást készítek tulajdonképpen, tetszés szerint ízesítem szerecsendióval, sóval, borssal. Ha elég sűrűnek és késznek nyilvánítom, beleteszem a brokkolipürét, megkóstolom, ha szükséges, utánaízesítem.
Ha kihűlt, a hússzeletekre kenem a masszát egyenletesen, felcsavarom...és...most jön egy trükk, amelyet még egy tévéműsorban láttam régen: a feltekert töltött húsokat egyesével szorosan alufóliába csavarom, és pár percre forrásban lévő vízben előfőzöm. Ez megkönnyíti a dolgomat később, hiszen hamarabb átsül, nem ég meg a panír, hiszen a töltött hús azért vastag, és nem is szív annyi olajat magába sülés közben. Ennél a fázisnál egyébként tálcára téve le is fagyaszthatjuk a töltött húsokat, ha csak később szeretnénk majd felhasználni.

Következik a panírozás: én a biztonság kedvéért duplán szoktam panírozni. Tehát liszt, tojás, zsemlemorzsa és még egyszer ugyanez, majd bő, forró olajban szép színűre sütöm a tekercseket. Klasszikus körete a rizs, de burgonyapürével, gyümölcsbefőttel is megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is.

1
2
3
4

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük