Gőzgombóc
Régi recept, amely a családban kézen forgott már gyermekkoromban is.
Gőzgombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 3 ek cukor
- reszelt citromhéj
- 2 tojássárgája
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5+3 dkg vaj
- karakteres lekvár
- darált dió
Elkészítés:
Az élesztőt kis tejbe felfuttatom, majd összegyúrom a liszttel, tojással, tejjel, cukorral és az 5 dkg vajjal. A tésztát megkelesztem, majd fél cm vastagságúra nyújtom. Kockákra vágjuk, lekvárt teszünk bele - én általában birslekvárral készítem, majd gombócot formálunk belőle. Pihentetjük még kb. 20 percig, majd párolóedénybe készre gőzöljük. A gombócok nagyságától függően 20-30 perc alatt elkészül. Ha nincs párolóedényünk, lábas és szita v. szűrő segítségével készítjük el. Mikor készen van, olvasztott vajjal megkenem, és cukros-diós keverékkel megszórom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept