Pulykahúsos-baconos rakott kel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pulykahúsos-baconos rakott kel

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej kelkáposzta(80-90 dkg)
  • 30 dkg pulykamell
  • 2-3 szelet bacon
  • 1 kis pohár (1 dl) barnarizs vagy jázmin rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 kisebb darab póréhagyma
  • néhány szelet paprika
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • őrölt bors
  • diónyi vaj
  • 1 ek. étolaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A káposztát megvágjuk, sós, majoránnás, őrölt köményes vízben 5-6 percig főzzük.

2. A rizst előfőzzük.(Nekem most maradék jázmin rizsem volt, de általában barnarizst szoktam használni.)

3. A húst megmossuk, majd felkockázzuk, lecsepegtetjük a vizet róla.

4. A póréhagymát karikákra vágjuk, a paprikát felszeleteljük, majd az olajon megdinszteljük, rátesszük a húst, fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a koktélparadicsomokat, 2-3 percig pároljuk.

5. Egy jénai vagy kerámia tálat kivajazunk, majd aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a rizst, a húsdarabkákat, a paradicsomot elrendezzük rajta, éd a káposzta másik felével beborítjuk.

6. A tetejére tesszük a tejfölt és az apró kockákra vágott bacont és 180 fokos sütőbe rakjuk, és készre sütjük (sütési idő kb. 20 perc).

Tálaláskor tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük