Pulykahúsos-baconos rakott kel
Pulykahúsos-baconos rakott kel
Hozzávalók 2 személyre
- 1 fej kelkáposzta(80-90 dkg)
- 30 dkg pulykamell
- 2-3 szelet bacon
- 1 kis pohár (1 dl) barnarizs vagy jázmin rizs
- 2 dl tejföl
- 1 kisebb darab póréhagyma
- néhány szelet paprika
- 8-10 db koktélparadicsom
- só
- őrölt kömény
- majoránna
- őrölt bors
- diónyi vaj
- 1 ek. étolaj
Elkészítés:
1. A káposztát megvágjuk, sós, majoránnás, őrölt köményes vízben 5-6 percig főzzük.
2. A rizst előfőzzük.(Nekem most maradék jázmin rizsem volt, de általában barnarizst szoktam használni.)
3. A húst megmossuk, majd felkockázzuk, lecsepegtetjük a vizet róla.
4. A póréhagymát karikákra vágjuk, a paprikát felszeleteljük, majd az olajon megdinszteljük, rátesszük a húst, fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a koktélparadicsomokat, 2-3 percig pároljuk.
5. Egy jénai vagy kerámia tálat kivajazunk, majd aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a rizst, a húsdarabkákat, a paradicsomot elrendezzük rajta, éd a káposzta másik felével beborítjuk.
6. A tetejére tesszük a tejfölt és az apró kockákra vágott bacont és 180 fokos sütőbe rakjuk, és készre sütjük (sütési idő kb. 20 perc).
Tálaláskor tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept