Sonkás tepsis karfiol
Nagyon finom, nem száraz, karfiolos étel. Kiadós, laktató.
Sonkás tepsis karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db nagy karfiol
- 20 dkg zsemlemorzsa(pirítva finomabb)
- kevés vaj
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- vegeta
- grill zöldségfűszer
- 1 db tojás
- 1-2 csomag sonka vagy bacon
- 20 dkg reszelt sajt
- (ha a fele füstölt még finomabb)
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós, vegetás vízben megfőzzük és leszűrjük.
A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, majd kivajazott tepsibe tesszük, és megszórjuk vegetával, grillfűszerrel.
Utána a tojást belekeverjük a tejfölbe ,majd a sót, a borsot is,(esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele)
és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat.
Megszórjuk a felkockázott sonkával(baconnal), apróra vágott petrezselyemmel.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt elősütjük.
Majd kivesszük, megszórjuk bőven reszelt sajttal, és további kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Ha pirul a tetején a sajt, akkor jó.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept