Zellerkrém
Nagyon finom reggelire vagy vacsorára, de vendégváró falatnak is kiváló.
Zellerkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 1 ek. olívaolaj
- 1 dónyi vaj
- 1 közepes fej hagyma
- kb. 50 dkg zeller /megtisztítva/
- 1 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 2 púpozott ek. tejföl
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon és a vajon megfuttatjuk, rákockázzuk a zellert és megpároljuk. Ha szükséges, kis vizet öntünk alá. Amikor megpuhult és zsírjára sült, levesszük a tűzről, rátesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint sózzuk. Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.
Rozskenyérrel vagy magos kenyérrel kínálom.
Jó étvágyat!
(Aki szereti, adhat hozzá egy pici ecetet, vagy néhány csepp citromlevet).
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept