Csorba zöldfűszeres húsgombóccal
Csorba zöldfűszeres húsgombóccal
Hozzávalók 6 személyre
- 20-25 dkg darált sertéscomb
- 3 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 20 dkg mirelit zöldbab
- 1 dl mirelit zöldborsó
- 20 dkg savanyú káposzta
- egy evőkanálnyi apróra vágott póréhagyma
- metélőhagyma
- petrezselyem
- zöld kapor
- lestyán
- só
- bors ízlés szerint
- 1 csipetnyi csilipaprika
- 2 csipetnyi kurkuma
- 2 teáskanál házi ételízesítő
- két csipetnyi vargányapor
- egy paradicsom
- néhány szelet paprika
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 dl zsírszegény tejszín
- 1 evőkanál rozsliszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 db tojás
Elkészítés:
Először a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet,lestyánt(most szárított volt, kurkumát, sót, borsot, csilipaprikát.
Feltörjük a tojást és jól összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. két cm átmérőjű gombócokat formázunk.
Megpucoljuk a zöldségeket, felvágjuk.
Feltesszük a vizet főni, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kaprot, a lestyánt, a savanyú káposztát, a vargányaport, az ételízesítőt, és amikor felforrt, belerakjuk a gombócokat. Alacsony hőfokon főzzük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a feldarabolt répát, a petrezselyemgyökeret, és dinszteljük, majd rászórjuk a póréhagymát. Forgatjuk, nehogy leégjen. Rátesszük a lisztet, jól elkeverjük, majd felengedjük egy
bögre hideg vízzel, kiforraljuk, és hozzáadjuk a levesünkhöz. Beletesszük a mirelit zöldbabot, a paprikát, a paradicsomot, végül a zöldborsót, kis lángon készre főzzük. Ha szükséges, még ízesítjük. Egy tálba öntjük a tejszínt, adunk hozzá 2-3 merítőkanál levest, jól összekeverjük. Lezárjuk a lángot és hozzáöntjük a levesünkhöz.
Tálaláskor lehet hozzáadni tejfölt is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept